Новогодишња и Божићна акција Центра за социјални рад и Црвеног крста: Пакети помоћи за 200 породица :: Semberija INFO ::

 

Новогодишња и Божићна акција Центра за социјални рад и Црвеног крста: Пакети помоћи за 200 породица


Градска организација Црвеног крста и Центар за социјални рад Бијељина и ове године су се побринули да у вријеме Новогодишњих и Божићних празника радост осјете и они који живе оскудно. Својим корисницима, социјално најугроженијим породицама, прикупили су и подијелили прехрамбене и хигијенске пакете.

Ову акцију Центар за социјални рад и Црвени крст организују већ 10 година.

"Подјела пакета најсиромашнијима, онима који нису корисници јавне кухиње, постала је традиционална хуманитарна акција Црвеног крста и Центра за социјални рад. У овој акцији првенствено мислимо на угрожене који живе на селу, како би и они имали богатију трпезу у вријеме празника", рекао је директор Центра за социјални рад Милорад Софренић прецизирајући да ће данас пакети стићи на око 120 адреса њихових корисника, а у наредним данима пакете ће примити њих још 80. 

Он је истакао да ће поред тих 200 пакета, чија појединачна вриједност износи око 65 марака,  до Божића подијелити и одређени број печеница. 



Секретар Градске организације Црвеног крста Перица Глигић изразио је задовољство успјешно организованом акцијом, поготово јер су се за помоћ обраћали истим оним привредницима од којих су сакупљали средства у акцији за набавку респиратора.

"Тешко је било поново се обраћати привредницима за помоћ, али изашли су нам у сусрет и успјешно смо склопили финансијску конструкцију за 200 пакета. Уз ове пакете добили смо од донатора из Тузле 20 пакетића за дјецу, па ћемо уз ове уобичајене пакете дати и пакетић у породице које имају малу дјецу“, каже Перица Глигић.

Истакао је да је највећи донатор у овогодишњој акцији био Спорт вижн, без чијих 5.000 марака донације тешко да би успјешно реализовали акцију.

Семберија инфо