Хуманитарна акција: ПОМОЗИМО СТАНКУ! :: Semberija INFO ::

 

Хуманитарна акција: ПОМОЗИМО СТАНКУ!


Живот се сурово поиграо са двадесетогодишњим Станком Стојановићем из Сувог Поља код Бијељине. Прије неколико година остао је без оца и живио је са дједом и двије сестре. Старија је особа са посебним потребама, а млађа сестра је малољетна. Убрзо након тога Станку умире и дјед и он постаје старатељ објема сестрама, са непуних осамнаест година старости.

Миле Стевановић, педагог Основне школе “Доситеј Обрадовић” у Сувом Пољу, коју је некада похађао и овај двадесетогодишњи младић, каже да се Станко бавио пољопривредом, а ишао је и на дневницу, обављајући тешке грађевинске радове.



“У прошлој години набавио је мотоцикл, у жељи, како је говорио да и он “има нешто”, али га је то нешто замало коштало живота. Крајем октобра прошле године, возећи дјевојку на посао, има је саобраћајну незгоду и од тада, па све до прије неколико дана био је у болници, у шок – соби, са неизвјесном прогнозом за живот. Два пута је имао коматозне сепсе, два пута је скидан са апарата и два пута се враћао у живот. Тренутно се осјећа мало боље и прогнозе су охрабрујуће. Неопходна му је дужа бањска рехабилитација, али све то пуно кошта, те су ученици наше школе И КУД “Коло” из Сувог Поља  недавно покренули хуманитарну акцију за лијечење Станка Стојановића. И мјештани Сувог Поља су се укључили у акцију, те су прикупили око 1.000 КМ за неопходне лијекове, каже Стевановић.

Сви људи добре воље, који желе помоћи Станку Стојановићу, могу то учинити уплатом на број жиро – рачуна у Павловић банци: 5540010000388469. Љ.Љ.