ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БИЈЕЉИНE: Успјешан наступ на сајму туризма у Београду :: Semberija INFO ::

 

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БИЈЕЉИНE: Успјешан наступ на сајму туризма у Београду


Међународни сајам туризма у Београду, 41. по реду, одржан је од 21. до 24. фебруара, а под слоганом ,,Љето је ближе него што мислите“. Земља домаћин сајма је Бугарска, а представили су се излагачи из 38 земаља. 
Из Туристичке организације Бијељина, која годинама учествује на овом највећем туристичком догађају у Србији и југоисточној Европи, потврђују да је овогодишњи сајам испунио очекивања туристичких радника, угоститеља и хотелијера из Бијељине. 



-Годинама учествујемо на овом сајму, а утисци са 41. о реду сајма су веома добри, казао је директор бијељинске Туристичке организације Радосав Ђокић и додао да су се на сајму посјетиоцима представили Ресторан ,,Ловац“, Хотел ,,Дрина“, Хотел ,,Ривер“, Етно село ,,Станишићи" и  д.о.о. ,,Монако“ са својим програмом воћних ракија. Ове године на штанду су им се придружили и студенти туризма и хотелијерства Универзитета Синергија. 

Туристичка организација Бијељине је наступ на сајму  искористила и да најави манифестације које ће се у Бијељини реализовати до краја године, трудећи се да што боље представи туристичку и угоститељску понуду Бијељине и Семберије. 
- Циљ нам је био да на сајму што више људи чује и види шта су све припремили бијељински и семберски домаћини, угоститељи, хотелијери, као и организатори културних дешавања која, из године у годину окупљају публику најразличитијих узраста, доби и сфера интересовања, рекао је  Радосав Ђокић  који је новинарима на сајму рекао да је у Бијељини у прошлој години било за 6,8 одсто више туриста него у 2017. години, да има одговарајуће смјештајне капацитете, те да Бијељина највише привлачи госте својом гастрокултуром и манастирима, као и тиме што се налази у близини ријека Дрине и Саве. 
 
Иначе, Туристичка организација Бијељине представила се на заједничком штанду Туристичке организације Републике Српске. Био је то лијепо уређен и функционално опремљен изложбени простор величине 88 м2. Иначе, туристичку понуду општина и градова у Републици Српској ове године представиле су туристичке организације Бања Луке, Приједора, Бијељине, Вишеграда, Козарске Дубице, Лакташа, Зворника, Теслића, Билеће, Милића, Новог Града, Трнова, Модриче, Фоче, Иисточног Сарајева,а представило се и Етно село Станишићи.

Семберске новине/М.Решидовић