Бијељина за Оливера и Далиборку: Хуманитарни базар 25. децембра :: Semberija INFO ::

 

Бијељина за Оливера и Далиборку: Хуманитарни базар 25. децембра


У петак 25. децембра на градском тргу у Бијељини од 10 до 17 часова биће организована акција прикупљања хуманитарне помоћи за малог Оливера Пал Гајодија и нашу суграђанку Далиборку Симић.

Оливер је рођен као здрава беба. Након мјесец дана, када су га одвели на прву вакцину, доктор је примјетио да нешто није у реду - није помјерао ни рукице ни ногице. Упућен је у Нови Сад у болницу. Након мјесец дана хоспитализације и бројних испитивања, успостављена је дијагноза. Речено је да Оливер болује од смртоносне неуромишићне болести - Спинална мишићна атрофија, тип 1.

Ради се о врло прогресивној болести која напада мишиће и брзо се губе основне животне функције као што су ходање, варење, гутање и дисање. Са два и по мјесеца Оливер је примио прву терапију. Након тога је био јако слаб и више времена проводи у болници него код куће. И сада се налази у болници, на респиратору.

Оливеру су неопходна средства за лијечење у иностранству, за генетску терапију, медикаменте и медицински потрошни материјал, медицинске апарате и сервисирање истих, медицинска и ортопедска помагала, физикалне терапије, рехабилитације, као и за путне трошкове и трошкове смјештаја.

Далиборка Симић из Бијељине болује од веома прогресивног карцинома дојке са метастазама на костима, плућној марамици и кожи. Наду за оздрављење пружили су јој из клинике у Грчкој. Да би отишла на лијечење потребно је 20.000 конвертибилних марака које она нема.



- Молим вас, да нам се придружите и помогнете. На тргу ће бити уприличен хуманитарни базар, гдје ћете заиста моћи да уживате у куповини, а уједно и помогнете. За Вас смо припремили томболу, слаткише и разне прехрамбене производе, одјевне предмете, украсне предмете за домаћинство, козметичке производе, као и богат избор накита и још много, много тога..., поручује Цвија Крајишник испред организатора хуманитарног базара.

Додаје да свако ко је у могућности да помогне у прикупљању ствари за продају, или да на друге начине помогне својим учешћем на овом хуманитарном базару, јави се на њен FB profil.

Бијељина данас