УГЉЕВИЧКИ ВРТИЋ ОБИЉЕЖИО СЛАВУ-НИКОЉДАН :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИЧКИ ВРТИЋ ОБИЉЕЖИО СЛАВУ-НИКОЉДАН


Дјечији вртић „Душко Радовић“ из Угљевика обиљежио је данас, ломљењем славског колача крсну славу Светог Николу чудотворца-Никољдан.
 
Након славског обреда протојереј-ставрофор Милан Топић пожелио је дјеци и васпитачима добро здравље, дуг живот и Божији благослов.
 
„Да буде пуно дјеце у свим вртићима, да се шири, да има што више дјеце који ће похађати вртић. Нека Господ молитвана Светог оца Николаја, који је заштитник дјеце и свих људи, оних који пате, болују страдају, путника, морепловаца, подари сваког добра“, поручио је Топић.
 
Директор ове установе Младен Стевановић истакао је да ова педагошка година има преко 150 полазника.
 
„Основна мисао водиља у нашем раду је да вртић као мјесто заједничког живљења дјеце, буде надоградња породичном васпитању, па се трудимо да обезбједимо услове да се дјеца у вртићу осјећају задовољно, сигурно и срећно као у свом дому“, рекао је Стевановић.
 
Он је захвалио родитељима на сарадњи и васпитачима за сву љубав коју поклањају дјеци, и својим свакодневним залагањем утичу на њихов развој.
 
„Тежимо бити квалитетан вртић из којег ће дјеца у свом срцу понијети лијепе и незаборавне тренутке које ће заувијек памтити“, додао је Стевановић.
 
Слави вртића присутвовао је и начелник општине Угљевик Василије Перић који је честитао дјеци и запосленима славу уз жељу да их прати напредак, као и свим грађанима који данас прослављају Светог Николу.
 
„Вртић је остварио велики напредак у претходном периоду, постоји потреба за проширењем капацитета, а ускоро ћемо урадити тај пројекат и тиме омогућити да сва дјеца са подручја наше општине похађају вртић“, рекао је Перић.
 
Он је изразио задовољство јер је смањена цијена цјелодневног боравка у вртићу са 130 КМ на 95 КМ што га чини једним од најповољнијих у Српској.
 
Слава је прослављена поштујући епидемиолошке мјере, а кум славе је Борачка организација Угљевика која је свим полазницима вртића поклонила Никољданске пакетиће.