ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ДРАГАН И ЗОРАН“: ПРОСЛАВИЛИ НИКОЉДАН :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ДРАГАН И ЗОРАН“: ПРОСЛАВИЛИ НИКОЉДАН


Ломљењем славског колача, крсну славу Никољдан, обиљежили су у Дјечијем вртићу „Драган и Зоран“. Ове године, због пандемије вируса корона, поштујући препоруке надлежних институција, слава је обиљежена без дјечијег програма и званица, а чин ломљења славског колача, обавио је Епископ зворничко-тузлански Фотије са кумом славе Јованом Цвјетковићем и руководством ове установе.
 
-Данас празнујемо, онако како можемо да празнијемо, уз поштовање прописаних медицинских мјера, а у циљу заштите здравља нашег народа. Љекари и здравствени радници настоје својом науком и својим знањем, да се боре са овом пошасти, а са друге стране црква својим молитвама и благословима, призивањем имена Божијег и светитеља наших, као што је и Свети отац Николај, који је веома поштован у нашем народу“, рекао је епископ Фотије честитајући Никољдан уз жељу да убрзо дође вријеме да се поново слави као и претходних година.


 
У име оснивача и власника вртића, породице Јелић, као и у име запослених, епископу Фотију се захвалио директор вртића Горан Гашић.
 
-Жеља нам је да нам свети Николај подари пуна једра и мирне воде, како би овај весели брод пловио још дуго година, на радост свих малишана у граду Бијељина“, рекао је Гашић уз жељу да наредне године, уз Српску православну цркву, велики број пријатеља ове установе и веселу грају полазника вртића „Драган и Зоран“, прославе Никољдан као што је слављен и претходних година.

Semberija info