БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: Одржан састанак представника здравствених установа примарног нивоа :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: Одржан састанак представника здравствених установа примарног нивоа


У ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ одржан је састанак представника здравствених установа примарног нивоа, које покрива бијељинска болница, са члановима Кризног штаба ове здравствене установе. Састанак се одржао у циљу координације даљих активности у борби против пандемије коронавируса.

Директор ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“, проф. др Златко Максимовић, рекао је да је састанак био изузетно конструктиван и да су се осврнули како на претходни период, тако и на дане који предстоје.

„Састанци које смо одржавали претходних мјесеци су свакако дали резултате и наша регија је одговорила задатку, када је у питању пандемија проузрокована коронавирусом. Констатовали смо да смо доносили праве одлуке у право вријеме. Оно због чега треба да будемо изузетно опрезни, јесу предстојеће славе и празници. Директорица Дома здравља и ја смо испред Кризног штаба Града Бијељина били на састанку код Његовог Преосвештенства владике Фотија и заједно са њим смо апеловали на грађане да сви предстојећи празници треба да се прославе у кругу породице“, истакао је Максимовић.

Примаријус др Данијела Ђукин, директор Дома здравља Бијељина, истакла је да је тренутна епидемиолошка ситуација и даље неповољна, али да уз поштовање епидемиолошких мјера постоји нада за побољшањем.

„У име свих здравствених радника желим да замолим све грађане да чувају првенствено себе, али и своје најближе, јер када чувамо себе онда чувамо и друге. На тај начин сачуваћемо и здравствени систем Републике Српске. Желим да најрадоснији хришћански празник дочекамо срећни и са минималним бројем заражених“, рекла је Ђукин.

Semberija info