БИЈЕЉИНСКИ РОТАРИЈАНЦИ ПОМОГЛИ ЕМИ КОВАЧ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКИ РОТАРИЈАНЦИ ПОМОГЛИ ЕМИ КОВАЧ


Ротари клуб Бијељина је низом активности потврдио да је њихов мото био и остао ,,Служење изнад себе“. Клуб у ком су окупљени успјешни људи из различитих професија и преференција, којима је заједничко да шире добру вољу, да дијеле бриге  и весеље, веома су активни у нашем граду.
 
Реализовали су низ  пројеката усмјерених ка побољшању наше локалне заједнице и помагали групама и појединцима. Посљедња у низу је помоћ и подршка Еми Ковач, бијељинском атлетском бисеру.
 
,,Хуманост и брига за друге суштина је ротаријанства“, истиче предсједница Ротари клуба Бијељина Весна Стевановић која нам је потврдила да су синоћ уручили новчану награду атлетичарки Еми Ковач, вишеструкој првакињи Републике Српске и Босне и Херцеговине.
 
Ема Ковач три године тренира атлетику, ученица је седмог разреда Основне школе ,,Кнез Иво од Семберије“, а вриједан и марљив труд на тренинзима доноси сјајне резултате на такмичењима школског узраста. Трострука је првакиња БиХ, двострука вицешампионка БиХ у двије старије категорије и петерострука првакиња Републике Српске у својој узрасној категорији.
 
,,Сазнали смо да је наша суграђанка, 12-годишња Ема Ковач, након три године тренирања у бијељинском Атлетском клубу ,,Академац“,  прешла у брчански Атлетски клуб ,,Цросс“, а разлог је да у тамошњем клубу има боље услове за тренинге и бољу стручну помоћ.  Одласци на тренинге у Брчко значајно су финансијско оптерећење за Емину породицу, па смо одлучили да им бар мало помогнемо с те стране. Услиједиће и пакет од жена нашег клуба инервил, рекла је Весна Стевановић изражавајући задовољство што раде корисне ствари.
 
Велибор Ковач, Емин тата, захвалио је Ротари клубу Бијељина на помоћи, те што су уочили Емин атлетски потенцијал и успјехе које је постигла у кратком периоду и у толико различитих дисциплина.
 
Прецизирајући да сада пет пута седмично одлази на тренинге у Брчко, Ема каже да с нестрпљењем очекује нове турнире, а и нове рекорде.

Семберија инфо