МАРИНКОВИЋ: УСПЈЕШНА ГОДИНА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ УГЉЕВИКА :: Semberija INFO ::

 

МАРИНКОВИЋ: УСПЈЕШНА ГОДИНА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ УГЉЕВИКА


Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић рекао је да ове године, због епидемије вируса корона, неће бити организован меморијални турнир у малом фудбалу "Војвода Мандо", који се традиционално одржава у знак сјећања на овог хероја српског народа.

"На дан погибије војводе Манде - 27. децембар, организоваћемо, у складу са епидемиолошким мјерама, парастос испред бисте овог хероја на платоу Центра за културу у Угљевику", рекао је Маринковић, истичући да ће се сјећање на војводу Манду, хероја одбрамбено-отаџбинског рата, хуманитарног, спортског и политичког радника Угљевика, обиљежавати док постоји Борачка организација.

Он је најавио да ће ове године, у сусрет Божићу, Борачка организација, заједно са општином Угљевик, додијелити по 100 КМ породицама погинулих бораца, ратних војних инвалида од прве до шесте категорије и незапосленим борцима од шесте до 10. категорије.

"У фебруару обиљежавамо помен пуковнику Војске Републике Српске Милану Јовићу и у његову част се организује манифестација `Јовићеви дани`, у којој учествују основци и средњошколци који се такмиче у писању литерарних радова", навео је Маринковић.

Он је додао да ће се представници општинске Борачке организације договарати са локалном влашћу о буџету за наредну годину и изразио очекивање да ће издвајање општине Угљевик за ову организацију остати на овогодишњем нивоу, а то је 160.000 КМ.

Маринковић је оцијенио ову годину успјешном када је ријеч о раду Борачке организације Угљевика.

"Завршили смо изградњу Спомен-собе за 304 погинула борца Војске Републике Српске, у којој се налазе слике погинулих сабораца, те разни експонати које смо наслиједили од Прве мајевичке бригаде Војске Републике Српске. Изградили смо споменик погинулим борцима из Старог Угљевика, који је пренесен у порту храма Светих врачева Козме и Дамјана, у мјесну заједницу Сјевер, гдје се налази 34 имена и слике погинулих сабораца Старог Угљевика и Сјевера", каже Маринковић.

​Општина Угљевик