ПУ БИЈЕЉИНА: МЈЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ПУ БИЈЕЉИНА: МЈЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ


Полицијска управа Бијељина обиљежила је Мјесец борбе против болести зависности који је трајао од 15. новембра, а тим поводом су пролазницима дијелили промотивни материјал под називом „Изабери праве вриједности“.

Полицијски службени су едукативни материјал дијелили са циљем подизања свијести грађана о штетности употребе опојних дрога. На промотивном материјалу је приказана штетност од злоупотребе дрога, али и појашњења како да родитељи препознају, односно, идентификују прве симптоме код дјетета, који би указивали евентуално комнзумирање опојних дрога. Портпарол ПУ Александра Марић подсјетила је да су полицијски службеници ПУ Бијељина, у протеклх 11 мјесеци надлежним тужилаштвима поднијели 29 извјештаја против 45 лица којима је откривено 45 кривичних дјела из области злоупотребе опјних дрога.


-Од наведених 45 лица, 14 су повратници у извршењу кривичних дјела, а једно лице је малољетно. У протеклих 11 мјесеци, по овом основу, слободе је лишено 12 лица, од којих је једно лице женског пола“, рекла је Марићева. Она је истакла да је најзначајнија акција ПУ у овој години била акција „Кристал“, која је реализована у мају и  јуну.



-У акцији „Кристал“ је пронађено и заплијењено више од 5. 300 грама марихуане, преко 450 грама кокаина и значајне количине других опојних дрога“, нагласила је Марићева и додала да су у протеклих 11 мјесеци 63 лица лишена слободе због вожње под дејством опијата. Она је истакла да су у превентивном циљу, полицијски службеници остварили добре контакте са директорима основних школа, наставним кадром и психолозима, како би се ученицима указивало на штетност од опојних дрога.

Семберија инфо