УГЉЕВИК: КОМПРЕД ДОБИО ПАКЕТ ОПРЕМЕ ОД ЊЕМАЧКЕ ВЛАДЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: КОМПРЕД ДОБИО ПАКЕТ ОПРЕМЕ ОД ЊЕМАЧКЕ ВЛАДЕ


Комунално предузеће "Компред" из Угљевика добило је од њемачке Владе пакет опреме вриједности 5.000 евра као вид подршке у борби против пандемије вируса корона а уручила организација ГИЗ.
 
Директор предузећа Милан Лазић рекао је да ће овај пакет добро доћи у даљој борби против корона вируса и захвалио је њемачкој Влади за донацију.
 
"Добили смо 150 заштитних одијела за једнократну и 25 за вишекратну употребу, 18 пари гумених чизама, 290 заштитних рукавица, 500 заштитних маски, 25 заштитних визира, једну моторну и три ручне леђне прскалице, 70 и 96-одстотни алкохол, те средства за дезинфекцију радних површина, просторија и руку", рекао је Лазић.
 
Он је истакао да од марта и почетка кризе изазване вирусом корона предузеће послује у суфициту, а радници су поред редовних обавеза били распоређени на задацима дезинфекције јавних и радних површина.
 
Према Лазићевим ријечима, на подручју општине Угљевик уредно се одвија и водоснабдијевање и одвоз чврстог отпада.
 
"Имамо више од 4.000 корисника услуга водоснабдијевања и 3.900 корисника одвоза чврстог отпада", додао је Лазић.
 
Градови и општине у БиХ који су обухваћени дистрибуцијом ових пакета помоћи су Бијељина, Бихаћ, Нови Травник, Грачаница, Цазин, Угљевик, Тешањ, Жепче, Травник, Бусовача и Јабланица.
 
Ријеч је о регионалној иницијативи у оквиру Њемачке развојне сарадње, а укупна вриједност подршке јавним комуналним предузећима у сузбијању пандемије ковида 19 за свих шест земаља западног Балкана износи 400.000 евра.