ДОМ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ: ПОЗИТИВНО ПОСЛОВАЊЕ И У ОВОЈ ГОДИНИ :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ: ПОЗИТИВНО ПОСЛОВАЊЕ И У ОВОЈ ГОДИНИ


Дом здравља Лопаре и ову, 2020. годину ће завршити позитивним пословањем, а током цијеле године су, поред борбе против ковида19, имали значајна улагања у циљу што квалитетније примарне здравствене заштите за око 10.000 осигураника. Набавили су недостајућу медицинску опрему. а највише опреме је набављено за Службу физикалне рехабилитације која дјелује као испостава Дома здравља Угљевик, урадили су паркинг простор и расвјету у кругу комплекса Дома здравља, реконструисали су амбуланту породичне медицине у Прибоју, а са министарством за социјална питања ТК, реконструисали су и амбуланту породичне медицине у Корају.

Директор Дома здравља др Желимир Нешковић истиче да у свему имају подршку грађана, а посебно оних који се налазе на привременом раду у иностранству, затим, безрезервну подршку локалне управе, на челу са начелником Радом Савићем, а подршку имају и од министарства здравља Републике Српске. Добру сарадњу имају и са Домовима здравља Угљевик и Бијељина и Болницом „Свети врачеви“.

-У оквиру наше здравствене установе има-мо Службу породичне медицине, хитне помоћи, стоматолошку са протетиком, радиолошку дијагностику, хигијенско- епидемиолошку, лаборатију и физикалну рехабилитацију, имамо и логопеда, а то је увод у формирање Службе за ментално здравље. Подсјећам да смо за потребе физикалне рехабилитације изградили објекат површине 240 метара квадратних, а изг-радња је финансирана властитим средствима у износу од 400.000 КМ. Поносан сам на све запослене у Дому здравља, јер су посвећени својим радним обавезама, а посебно пружању квалитетне здравствене заштите нашем становништву. Такође, на понос свих нас у Дому здравља је чињеница да ћемо и ову пословну годину завршити позитивним резултатом“, каже др Нешковић.

У Дому здравља Лопаре увијек постоје планови за нове пројекте, а све са циљем да се становништву обезбиједи што квалитетнија здравствена заштита.

-Оно што планирамо да урадимо је реконструкција објекта у ком се налази Служба за радиолошку дијагностику, апотека и педијатријска амбуланта, а то ћемо радити захваљујући УНДП и Влади РС, односно министарству за грађевинарство. Аплицирали смо и за грант од ИРБ РС у вриједности преко 100.000 КМ, од чега ћемо извршити уређење простора Службе хитне помоћи. Аплицирали смо и Амбсади Бугарске у БиХ за пројекат реконструкције простора Службе заједничких послова, лабораторијску дијагностику и Службу за заштиту менталног здравља“, каже др Нековић.

Пандемија вируса корона, није заобишла ни ову локалну заједницу. У овој борби против вируса, поново је до изражаја дошао тимски рад и посвећеност становништву.

-Дом здравља је благовремено са општинском управом, предузео бројне епидемиолошке мјере како бисмо заштитили становништво. Наравно, епидемиолошке мјере не значе много, ако их се сви не придржавамо. С обзиром да смо у зимском периоду, урадили смо и предтријажни простор, гдје наши грађани у затвореном и загријаном простору, могу сачекати тријажу за даљи преглед и лијечење. За доградњу овог простора смо извојили 4.600 КМ, а урађен је кров, столарија, електро-инсталација, гријање и опремање простора. Морам истаћи, да смо имали и даље имамо дисциплиноване грађане, да поштују мјере личне заштите, а овом приликом понављам апел да наставимо са личном одговорношћу јер то је најбољи начин да заштитимо себе и друге око нас“, каже др Нешковић.

Семберија инфо