УСПЈЕШНО ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ БАЗАР У ЛОПАРАМА :: Semberija INFO ::

 

УСПЈЕШНО ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ БАЗАР У ЛОПАРАМА


Удружење грађана „Мајевички акцијаши“ Лопаре и неформална група жена Лопара, уз подршку општине Лопаре организовала је Хуманитарни базар, за лијечење тешко обољелих малишана Анике, Оливера и Миње.

Изразивши задовољство добрим одзивом грађана начелник општине Лопаре Радо Савић, у име локалне заједнице, је пружио подршку организаторима и додао: „Да је јако важно да има људи који су спремни да своју енергију и вријеме уложе у хумана дјела“.

„По узору на друге градове у Републици Српској, који су организовали овакве базаре одлучили смо и ми да у Лопарама да организујемо базар хуманитарног карактера, а циљ овог базара је прикупљање новчаних средстава за лијечење дјечака Оливера“ – рекла је у својој изјави новинарима Тања Марковић, представница неформалне групе грађана.

Звездана Дејић, предсједница удружења „Мајевички акцијаши“ је у изјавила да је новац за Анику и Мињу претходно прикупљен, а да је хуманитарни број за Оливера активан (1414).

Поред општине Лопаре и Центра за културу велики допринос овој хуманитарној акцији дала су велика и мала предузећа, маркети, кафићи су донирали кафу, а муштерије за тај износ су звале хуманитарни број.

Удружења грађана и неформалне групе из Лопара, Брчког, Бијељине и Јање имали су штандове, а у понуди базара били су храна, играчке, одјећа, обућа и други артикли, које су посјетиоци узимали за своје потребе, а потом у хуманитарну кутију убацивали, по сопственој вољи, износ новца намијењен за лијечење дјечака Оливера.

"Само на овај начин прикупљено је 5548 КМ", истакла је Звездана Дејић.