Програм COSME 2014-2020 - Јавни позив за достављање пројектних приједлога Суфинансирање јавних набавки конзорцијума за иновације :: Semberija INFO ::

 

Програм COSME 2014-2020 - Јавни позив за достављање пројектних приједлога Суфинансирање јавних набавки конзорцијума за иновације


Програм ЕУ за јачање конкурентности малих и средњих предузећа – COSME (The EU Programme for Competetiveness of Small and Medium-Sized Enterprises) је програм Европске уније за конкурентност малих и средњих предузећа. 
 
У оквиру програма COSME 2014-2020 отворен је позив за достављање пројектних приједлога Суфинансирање јавних набавки конзорцијума за иновације. 

Општи циљ позива је допринијети јачању конкурентности и одрживости предузећа ЕУ, унапређењу малих и средњих предузећа која имају приступ тржишту јавних набавки и повећању видљивости и свијести о предностима иновативности у области јавних набавки.

Овај позив за подношење пројектних приједлога има три главна циља, а то су подршка сарадњи између купаца, повећање утицаја јавних набавки на иновације, повезивање и успостављање синергије са истраживачким и иновационим пројектима које финансира ЕУ када је то могуће.

На предметни позив се могу пријавити непрофитне и профитне организације, јавне институције, универзитети и истраживачке институције.

Рок за подношење пријава је 19. јануар 2021. године до 17:00 сати.

Више информација на:

https://ec.europa.eu/easme/en/section/cosme/cos-ppi-2020-2-04-co-financing-public-procurement-innovation-consortia

Одсјек за локални економски развој и европске интеграције
Градска управа Града Бијељина