ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА МИЊУ У УГЉЕВИКУ :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА МИЊУ У УГЉЕВИКУ


На градском тргу у Угљевику данас је организован хуманитарни базар чији је циљ прикупљање новца за лијечење једногодишње Миње Матић из Крагујевца, која болује од ријетке и изузетно тешке неуромишићне болести – спиналне мишићне атрофије, тип 1.

Организатор ове хуманитарне акције Драгана Рикић рекла је да се новац прикупља у виду донација, те да ниједан артикал на штанду нема цијену, да људи дају онолико колико желе на добровољној бази.

Рикићева је рекла да су данашње донације на штанду прикупљане од људи из Угљевика и Бијељине.

„Постоји ваучер за Томболу који кошта 10 КМ, у коме су учествовала разна физичка и правна лица, тако да се може извући ваучер за СПА центар у Етно Селу Станишићи, ручак у ресторану Ловац, Фото Томић породично сликање и други“, рекла је Рикићева новинарима.

Она је додала да је Хотал Атлас у Угљевику уступио Банкет салу у којој имају глумци Позориштанца „Маслачак“ гдје се дјеца могу да бесплатно сликају са својим омиљеним јунацима, „Патролним шапама“, „Деда Мразом“.

Хуманитарни Базар је посјетио, поред бројних Угљевичана и начелник ове општине Василије Перић са супругом, и замјеником начелника Цвјетаном Драгоњић.

Перић је истакао да су људи под Мајевицом хумани и најавио да ће ову хуманитарну активност подржати и општина Угљевик.

„Велики број наших грађана је подржао ову акцију, подмајевичани су такви, желе да помогну, у овом периоду, тешким временима је важно бити човјек, помоћи свима онима којима је помоћ потребна а посебно помоћи који су најмлађи“, рекао је Перић новинарима.

Он је захвалио свима који су организовали и подржали ову хуманитарну активност и најавио да ће општина Угљевик и у наредном периоду подржати све овакве активности као што је то случај и до сада.