Одржане јавне расправе о нацртима просторно-планских докумената :: Semberija INFO ::

 

Одржане јавне расправе о нацртима просторно-планских докумената


У Бијељини су јуче (18.02.2019.) одржане јавне расправе у вези са нацртима Регулационог плана „Центар града“ и Просторног плана Града Бијељина, као и нацртом Извјештаја о стратешкој процјени утицаја Просторног плана Града Бијељина на животну средину.



- На основу ставова предузећа „Аутопутеви РС“ и Министарства саобраћаја и веза Реупблике Српске, траса ауто-пута Београд-Бањалука која ће пролазити кроз Семберију биће позиционирана на други начин у односу на онај који смо ми били предвидјели Просторним планом. Ми смо се приликом израде Просторног плана Града Бијељина држали Просторног плана Републике Српске, тако да смо у складу са њим позиционирали трасу, међутим, због активног учешћа Србије нова идеја је да траса ауто-пута од Кузмина према Рачи иде сјеверним дијелом између Града Бијељина и ријеке Саве. Сви остали елементи Просторног плана су задовољавајући - навео је начелник градског Одјељења за просторно уређење Миладин Ракић, након јавне расправе.

Говорећи о Регулационом плану „Центар Града“ он је истакао да је усвојено преко 50 одсто иницијатива.
- Иницијативе су се углавном односиле на груписање више различитих катастарских парцела у једну грађевинску, повећање спратности, габарита, положај и слично - навео је Ракић.

Извор: Град Бијељина