Дезинфекциони тунел на улазу у Градску управу: Чувајмо једни друге :: Semberija INFO ::

 

Дезинфекциони тунел на улазу у Градску управу: Чувајмо једни друге


У циљу превенције ширења вируса корона у јавним институцијама, градски Одсјек за локални економски развој и европске интеграције је реализацијом пројекта „Будимо одговорни – чувајмо једни друге“, набавио два тунела за дезинфекцију која су постављени у два улаза Градске управе.

Дезинфикациони тунел представља најбоље рјешење када су у питању установе са високом фреквенцијом људи, јер нуди највиши ниво санитације, а у исто вријеме се користи сигуран и еколошки прихватљив вид заштите. Технологија коју користе постављени тунели врши дезинфекцију средством које пружа заштиту од бактерија, вируса, гљивица и осталих микроорганизама, а користи формулу на бази воде, која не садржи концентрације алкохола и токсина, дерматолошки је тестирана и еколошки прихватљива.



Пројекат „Будимо одговорни – чувајмо једни друге“ је реализован у склопу програма „Одговор на ковид-19 према исказаним потребама општина и градова у БиХ“, који реализује УНДП, а финансира Влада Швајцарске.

У претходном периоду, у партнерству са цивилним сектором, још два дезинфекциона тунела су постављена у улаз шалтер-сале у Градској управи, као и на улаз у главну зграду Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“. За потребе едукације о опасностима и начину ширења вируса, снимљено је и пет видео клипова, који се дистрибуирају путем локалних портала и друштвених мрежа.

Semberija info