Центар за социјални рад и Црвени крст традиционално организују хуманитарну акцију за социјално угрожено становништво :: Semberija INFO ::

 

Центар за социјални рад и Црвени крст традиционално организују хуманитарну акцију за социјално угрожено становништво


Поводом наступајућих Новогодишњих и Божићних празника, ЈУ Центар за социјални рад Бијељина и Градска организација Црвеног крста Бијељина, традиционално организују хуманитарну акцију прикупљања донаторских средстава, у сврху подјеле прехрамбених и хигијенских пакета социјално угроженом становништву Града Бијељина.

Директор Центра за социјални рад, Милорад Софренић, је рекао да Центар за социјални рад већ неколико година покушава уз помоћ донатора, државних и приватних предузећа,предузетника и појединаца да прикупи одређена средства до божићних празника, како би обезбиједили материјална и новчана средства за угрожено становништво.

„Тренутно имамо око 500 најтеже социјално угрожених корисника и желимо уз помоћ свих људи добре воље да им обезбиједимо одређен број прехрамбених пакета и печеница, а можда и вид финансијске помоћи у зависности колико ће се донатора одазвати у наредном периоду. У односу на претходне године, с обзиром на пандемију коронавируса, помоћ најугроженијима је много више потребна“, рекао је Софренић.

Перица Глигић, секретар Градске организације Црвеног крста, рекао је да Црвени крст од почетка пандемије помаже на све начине људима којима је помоћ неопходна. Стога, врло радо су се одазвали хуманитарној акцији Центра за социјални рад. Искористио је прилику и да апелује на све привреднике, иако зна да су у тешкој ситуацији, да се одазову и дају свој допринос.

Semberija info