ИЗРАДА ЛОКАЛНОГ ПЛАНА АКЦИЈЕ У ОБЛАСТИ ИНВАЛИДНОСТИ ГРАДА БИЈЕЉИНА ЗА ПЕРИОД 2021-2023. :: Semberija INFO ::

 

ИЗРАДА ЛОКАЛНОГ ПЛАНА АКЦИЈЕ У ОБЛАСТИ ИНВАЛИДНОСТИ ГРАДА БИЈЕЉИНА ЗА ПЕРИОД 2021-2023.


Коалиција организација особа са инвалидитетом града Бијељина „КОЛОСИ“ организује прву радионицу на изради нацрта документа - Локални план акције у области инвалидности (ЛПАИ) града Бијељина за период  2021-2023.
Радионица ће бити одржана, данас, првог децембра, у Хотелу „Дрина“ у Бијељини, са почетком у 11 сати. Планирани завршетак радионице је у 14 часова, најавили су организатори.

Наиме, на иницијативу Коалиције „КОЛОСИ“ од стране градоначелника Града Бијељина званично је именована  мјешовита радна група од 14 чланова и чине је представници Града Бијељина, Центра за социјални рад Бијељина, Дома здравља Бијељина, Завода за запошљавање РС - Филијала Бијељина, као и представници организација особа са инвалидитетом чланица коалиције „КОЛОСИ“.

Ова активност је подржана кроз пројекат „Заједница различитих, али равноправних грађана“ (Равноправно различити), уз финансијску подршку Европске уније, а захваљујући партнерству Коалиције организација особа са инвалидитетом града Бијељина ,,КОЛОСИ“ са имплементатором пројекта Организацијом ампутираца Бања Лука УДАС и његовим партнерима на пројекту Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Удружењем грађана ,,Нешто више''.