ТОКОМ РЕПУБЛИЧКЕ АКЦИЈЕ САНКЦИОНИСАН 361 ВОЗАЧ ЗБОГ ПОЧИЊЕНИХ ПРЕКРШАЈА ПРЕМА ПЈЕШАЦИМА :: Semberija INFO ::

 

ТОКОМ РЕПУБЛИЧКЕ АКЦИЈЕ САНКЦИОНИСАН 361 ВОЗАЧ ЗБОГ ПОЧИЊЕНИХ ПРЕКРШАЈА ПРЕМА ПЈЕШАЦИМА


На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 20.11. до 24.11.2020. године спроведена је републичка акција под називом  „Однос возач-пјешак и контрола возача под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова“.
 
У току акције укупно је контролисано 1098  возача и возила. Извршено је 690 алкотестирања при чему је код њих 63 утврђена концентрација алкохола  у организму, док је један возач одбио да се подвргне алкотестирању.
Највећи број возача је био под дејством алкохола у концентрацији од 0,31 до 0,80г/кг алкохола у организму  њих 31 или 49%, затим у концентрацији од 0,81 до 1,50г/кг забиљежена су 24 или 39%, док је код четири возача утврђена концентрација од 0,01 до 0,30 г/кг –млади возачи, до три године возачког искуства.
 
Због утврђене концентрације од преко 1,5г/кг алкохола у организму и због одбијања да се подвргну алкотестирању четири возача су лишена слободе.
 
У току акције санкционисан  је 361 возач  због почињених прекршаја према пјешацима односно  непропуштања пјешака на пјешачком прелазу. Такође, по основу тематике акције санкционисано је  75 пјешака, због почињених прекршаја.
 
Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају  да поштују саобраћајне прописе и да се одговорно понашају, те да својим понашањем допринесу повољнијем стању у области безбједности саобраћаја.