ПОТПИСАН УГОВОР О ФИНАСИРАЊУ ПРОЈЕКТА „ПОНОСНА КАРТИЦА“ :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАН УГОВОР О ФИНАСИРАЊУ ПРОЈЕКТА „ПОНОСНА КАРТИЦА“


Споразум о сарадњи потписали су Градска управа Бијељина и Фондација „За живот“ у износу од 7. 800 КМ, што подразумијева финансирање пројекта „Поносна картица-цијена минус за три плус“.

-Овим желимо да помогнемо породицама са троје и више дјеце, јер вишечланим  породицама помоћ  је увијек добро дошла“, рекла је Љубица Млађеновић из Одјељења за друштвене дјелатности и додала да Град Бијељина, поред финансијске, пружа и сву техничку помоћ, која се између осталог, односи и на преузимање картице. Предсједник Фондације Борис Тубић појаснио је да је циљ пројекта да породицама са троје и више дјеце укаже и ода признање као заслужним члановима друштва.

-Фондација у сарадњи са локалном заједницом издаје „Поносну картицу“ која гласи на мајку дјеце, а на основу каертице, остварују попусте код привредних и правних субјеката са којима је потписан уговор о сарадњи. Пројекат се реализује од средине 2020. године и на овај начин доводи до бољег пронаталитеног резултата и конкретних резултата за вишечлане породице. У основи пројекта су друштвене и личне врлине, хуманост и родитељска љубав, а да је то тако, говори чињеница да је у Србји за три године у реализацију пројекта који обухвата 38. 000 породица, ушло преко 2. 500 компанија. У Републици Српској је за неколико мјесеци 150 компанија ушло у пројекат и неколико локалних заједница придружило се пројекту, а ево од данас и Бијељина“, рекао је Тубић.

Semberija info