У РУДНИКУ И ТЕРМОЕЛЕКТРАНИ УГЉЕВИК ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА :: Semberija INFO ::

 

У РУДНИКУ И ТЕРМОЕЛЕКТРАНИ УГЉЕВИК ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА


Због актуелне ситуације изазване пандемијом корона вируса,  у Руднику и термоелектрани Угљевик, са мањим бројем званица у односу на претходне године, прослављена је крсна слава - свети Стефан Дечански. 

Епископ је зворничко-тузлански господин Фотије честитао је директору и свим запосленим у РиТЕ Угљевик славу предузећа, подсјећајући присутне на подвиге светог Стефана Дечанског, призивајући молитвени благослов светитеља на присутне, као и на сав српски народ и њиме чувано свето Косово и Метохију.
 
-Нека је срећна и благословена слава свети Стефан Дечански, велики светитељ из нашег рода српског чије су мошти у манастиру Високи Дечани на Косову и Метохији. Свети краљ је подигао манастир Дечане, благодарећи Богу и светом Николи за чудесно исцјељење свога вида.

Рудник и термоелектрана Угљевик имају велики благослов да празнују светог Стефана Дечанског као своју крсну славу и заштитника свих људи који овдје раде, као и управе овог предузећа. Ово предузеће је веома значајно за све Србе који живе на овим просторима, као и за Српску православну цркву, јер помаже многе цркве и манастире, не само у угљевичком крају, него и широм Епархије зворничко-тузланске'', рекао је епископ Фотије у својој бесједи.

Семберија инфо