ОПШТИНА УГЉЕВИК ПОДРЖАВА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДИХ ДОМАЋИНСТАВА :: Semberija INFO ::

 

ОПШТИНА УГЉЕВИК ПОДРЖАВА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДИХ ДОМАЋИНСТАВА


Начелник Угљевика Василије Перић посјетио је у Горњој Трнови пољопривредника Стојана Тејића, којем се, уз помоћ ове општине, асфалтира плато испред пољопривредног домаћинства.
 
Перић је навео да се уређује економско двориште од 900 метара квадратних, те да је вриједност радова 35.000 КМ, у чему локална заједница учествује са 70 одсто.
 
"У складу са Стратегијом развоја пољопривреде општине Угљевик, осим подстицаја који се додјељују пољопривредницима, предвиђена је и помоћ приликом уређивања платоа дворишта по принципу 70 одсто средстава из локалног буџета", рекао је Перић новинарима.


 
Он је додао да је то вид подршке за останак становништва на овим просторима.
 
"Одржаћемо ниво подстицаја који смо имали у току ове године и покушати да их повећамо у наредном периоду, с циљем повећања обима пољопривредне производње и хране, као и останка становника на овим просторима", каже Перић.
 
Стојан Тејић, који има 42 грла товних говеда и обрађује 160 дунума земље, захвалио је општини Угљевик за разумијевање и подршку.
 
"Много ће ми значити асфалтни плато и сад ћу још ефикасније моћи да се бавим пољопривредним радовима", истакао је Тејић.


 
Један од иницијатора подршке пољопривредницима је одборник у Скупштини општине Угљевик Драган Ђокић, који је мјештанин Горње Трнове.
 
"Важно је помагати свим пољопривредницима и привредницима, кроз подстицаје, али и оваквим пројектима као код домаћинства Тејић и свим људима који желе да се баве овим дјелатностима јер њиховим напретком, напредује и наша општина", рекао је Ђокић.

Semberija info