У БИЈЕЉИНИ ПЕТ НОВООБОЉЕЛИХ :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ ПЕТ НОВООБОЉЕЛИХ


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, и у болницама Свети Врачеви у Бијељини и извршено је тестирање 407 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 181 особе у Републици Српској.

Ради се о 101 мушкој и 80 женских особа, од којих је 25 млађе, 109 средње и 47 особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта 90 особа је из Бањалуке, 31 из Прњавора, по 10 из Козарске Дубице и Лакташа, седам из Мркоњић Града, по пет из Бијељине, Градишке и Лопара, по три из Зворника и Челинца, по двије из Кнежева, Угљевика и Шипова и по једна особа је из Дервенте, Источног Новог Сарајева, Котор Вароша, Милића, Рибника и Српца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су четири особе из Добоја, три из Бањалуке, двије из Зворника, Бијељине и Билеће и по једна особа из Рогатице, Чајнича, Пала, Приједора, Новог Града, Купреса, Шипова, Градишке, Требиња, Теслића, Вукосавља, Шамца и Станара.

До сада је у Републици Српској потврђено 27.726 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 886 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона. У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 13.533 особе, а тестиране су укупно 126.944  особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 1.195, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 439, а у општим болницама 756. У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 12.572 особе, а надзор је завршен код 89.224 особе.

Semberija info