БРЧКО: Сви који иду од Бијељине према Бањалуци морају ићи обилазницом :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Сви који иду од Бијељине према Бањалуци морају ићи обилазницом


Кризни штаб дистрикта Брчко је због повећања обољелих од Ковида 19, донио нове петнаестодневне
мјере заштите, међу којима је, од синоћ, и полицијски час од 22 до 05 часова ујутру. Забрањен је рад и угоститељских објеката, школе у наредних 15 дана неће радити. Сви који саобраћају од Бијељине према Бањалуци и обрнуто, обавезни су да путују обилазницом. 
 
"Тренутно имамо 102 ковид пацијента, 92 потврђена и 10 непотрврђених, али који по својим клиничким, рентгенским и лабораторијским параметрима, са великом вјероватноћом можемо рећи да су позитивни", каже Душан Стокић, директор Опште болнице Брчко.
 
Због наглог пораста обољелих, и умрлих у последњих 20- так дана, Кризни штаб је донио неколико мјера, које би, требало да умање број заражених. Обуставља се јавни превоз, затварају се подручне амуланте осим, четири здравствене станице.
 
"Уводи се полицијски час на подручју Брчког од 22.00 до 05.00 сати, престанак рада угоститељских објеката, кладионица, теретана, фитнес центара, престанак рада школа, с тим да се тражи алтернативно рјешење за образовање, можда путем СКАЈП-а, или на неки други начин", поручио је Акиф Пезеровић, шеф за здравства у Влади Дистрикта.
 
Грађани, углавном незадовољни, што се не поштују основне препоруке, прање руку, одстојање и ношење маске. Савјест, кажу, мора бити присутна код становништва. Касно је кажу кад дође до проблема.
 
Има и оних који кажу да неке од нових мјера није требало ни усвајати.
 
У Болници кажу да су капацитети скоро попуњени, и да се хитно мора изнаћи начин да се упосле нови медицинари, стручњаци и пратеће особље, како не би дошло до још горе ситуације.