Градови :: Semberija INFO ::

 

25 садница за 25 година мира


Од новембра 2020. године започето је обиљежавање 25 година мира у нашој земљи, а Еко изазов је пројекат који ће цијелу годину обиљежити кроз еколошке активности грађана Босне и Херцеговине.

Прва активност којом је Еко изазов започео обиљежавање 25 година од потписивања Дејтона је акција садње дрвећа у 10 градова широм земље.

Данас је симболично посађено 25 садница за 25 година мира, а акцију у Бијељини  је  реализовала  група волонтера, која је засадила три стабла кестена у дворишту нове Основне школе "Вук Караџић".



"Велико је задовољство што смо ова три кестена посадили на мјесто гдје ће увијек бити радост и смијех, гдје ћемо нашу дјецу учити правим вриједностима. Захвалила бих се и учитељици Слађани Пантелић која је са колегама Мајом Пердан Илић и Далибором Милошевић  учествовала и подржала ову нашу акцију. Ова стабла су наш поклон школи,  ђацима и учитељици Слађани Пантелић, који су се у вријеме када школе нису радиле одазвали нашој акцији "Милион садница за један дан" у којој су дјеца заједно са родитељима засадили  12 стабала  у дворишту школе", рекла је координатор Пројекта за Бијељину Хелена Стојић.

„Еко изазов- Учинимо своју земљу још љепшом“ је пројекат такмичарског карактера којег Удружење грађана „Руке“ реализује уз подршку Америчке амбасаде у Босни и Херцеговини, а чији је циљ повећати еколошку свијест наших суграђана, те их потакнути да својим размишљањем и дјеловањем допринесу љепшој и здравијој животној околини.

Semberija info