Нови покушај продаје милионске имовине фирме „Elvaco“ :: Semberija INFO ::

 

Нови покушај продаје милионске имовине фирме „Elvaco“


Имовина бијељинске фирме „Elvaco“, која је у стечају, биће поново понуђена на продају по цијени од 12,1 милион марака. 
 
Одбор повјерилаца одлучио је да буде објављен нови Оглас о продаји непокретне и покретне имовине путем усменог јавног надметања – лицитације.
 
Што се тиче непокретне имовине, земљишта и објеката, процијењена вриједност непокретности је 10 милиона КМ.
 
„Почетна продајна цијена земљишта, заједно са комплетном инфраструктуром, укупне површине 114.959 м2, износи 4.023.565 КМ. Почетна продајна цијена грађевинских објеката са инфраструктуром износи 6.055.798 КМ. Процјену вриједности извршио је стални судски вјештак грађевинске – архитектонске струке из Бијељине“, наведено је у огласу.
 
Продаје се и двособан стан у Бијељини, а почетна цијена износи 23.375 КМ. На продају је и опрема, залихе…
 
„Имовина се продаје у цијелини и цијена испод које се имовина стечајног дужника не може продати износи 12.175.302 КМ“, истакнуто је у огласу.
 
Купац је обавезан:
 
– Наставити најмање пет година обављати пословну дјелатност коју је стечајни дужник обављао прије отварања стечјног поступка.
 
– Да не отуђује нити оптерећује предмете некретнине без претходне сагласности стечајног суда, у року од пет година. Стечајни суд може дати сагласност за отуђење или оптерећење некретнине, ако се средства улажу у развој и ако за то постоји економски разлог.
 
– Радно ангажовати најмање тридесет радника стечајног дужника у радном односу на неодређено вријеме, а ако не буде заинтересованих радника стечајног дужника, купац је дужан ангажовати недостајући дио радника.
 
Продаја имовине обавиће се путем усменог јавног надметања 14. децембра 2020 године.
 
Предузеће „Elvaco“ некада је било дио „Бобар групације“. Прије отварања стечаја бавило се производњом процесне опреме, арматурних мрежа и електрода и запошљавало је око 200 радника.