УГЉЕВИК: ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ РЕАЛИЗОВАНО 18 ПРОЈЕКАТА ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ РЕАЛИЗОВАНО 18 ПРОЈЕКАТА ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ


У општини Угљевик у протекле четири године реализовано је 18 пројеката Омладинске банке укупне вриједности 41.354 КМ, рекао је директор програма Омладинске банке из Фондације "Мозаик" Жељко Пауковић.
 
Он је током посјете овој општини похвалио сарадњу локалне заједнице у реализацији пројеката, наводећи да су у њима учествовала 234 волонтера, која су уложила 1.500 волонтерских часова.
 
Шеф кабинета начелника општине Угљевик Радослав Остојић рекао је новинарима да се у овој години реализује седам пројеката укупне вриједности 16.078 КМ и један микробизнис.
 
Он је најавио наставак сарадње и подршке општине неформалним групама младих.
 
Ученик четвртог разреда Средњошколског центра "Михаило Петровић Алас" Ивана Радовановић навела је као примјер један од пројеката "Учионица по мјери", кроз који је обновљена учионица гимназије и набављен нови школски инвентар, те уређен простор у којем је пријатно радити.
 
Пројекти који се реализују су изградња интерактивног полигона за дјецу на градском тргу у Угљевику и набавка урбаног мобилијара, уређење пјешачко-бициклистичке стазе на брду Косе, опремање пјешачко-тркачке стазе на овој локацији, као и пројекти "Е-учионица", "Наше село чита" и "Баскет у селу".

Semberija info