Предата на употребу огледна фарма у Пољопривредној школи :: Semberija INFO ::

 

Предата на употребу огледна фарма у Пољопривредној школи


Савремени објекат фарме музних крава, намијењен практичној и огледној настави, данас је званично предат на употребу Пољопривредној школи у Бијељини.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је подсјетио да је градња најсавременијег објекта овог типа у БиХ започела 2017. године.

„Ова фарма посједује све пропратне просторије, учионице и амбуланту, које су неопходне за савремено образовање. На овај начин ђаци ће у потпуности бити едуковани и спремни за рад након изласка из школе“, рекао је Мићић и најавио да ће стара штала Пољопривредне и медицинске школе бити порушена, а на њеном мјесту, до зграде Центра за високо образовање, биће изграђен студентски парк и дом.



Дејана Станимировић, замјеник директора Пољопривредне и медицинске школе, захвалила је Градској управи за цјелокупан посао и средства која су издвојили.

„Поред тога што ће средњошколци Пољопривредне школе имати знатно боље услове за учење, модерна фарма као ова је изузетно значајна за квалитетније извођење практичне наставе. На нашој новој фарми едукативног карактера сицаће се практична знања из исхране, смјештаја, лијечења и његе животиња“, истакла је Станимировићева.



Semberija info