ОТВОРЕН РЕНОВИРАНИ СОКОЛСКИ ДОМ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕН РЕНОВИРАНИ СОКОЛСКИ ДОМ У БИЈЕЉИНИ


Након вишемјесечног реновирања, уз присуство члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и градоначелника Миће Мићића, данас је Хору „Србадија“ предат на кориштење реновирани Соколски дом, објекат који је изграђен давне 1931. године.

Градоначелник Мићић подсјетио је том приликом да је овај објекат својевремено кориштен за културне и спортске соколске активности, те да је, уз сарадњу и сагласност Комисије за очување културно – историјских споменика РС добијена дозвола за негово комплетно реновирање.



„Објекат је реновиран у складу са правилима која прописује Комисија и Завод за очување културно – историјских споменика. Радови су коштали око два милиона марака, а помогла је и Влада РС са око 500.000 КМ. Још увијек имамо неријешен проблем вањског уређења због спорне приватне парцеле. Овај објекат ће, осим Хора „Србадија“, користити СКУД „Семберија“ и Градско позориште“, изјавио је градоначелник Мићић.
Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ, изјавио је да осјећа задовољство због још једног постигнутог заједничког успјеха Владе РС и Градске управе Бијељина.



„Овим показујемо нашу спремност и способност да чувамо нашу културу и традиционалне вриједности. Ово су сада пристојни и репрезентативни услови за рад и боравак Хора „Србадија“ и Градског позоришта. Бијељина овим добија још један значајан културни садржај, што је карактерише као град који има будућност и који гради све најбоље за своје грађане. Желим да се захвалим свима који су помогли око обнове овог објекта и да се обновљени Соколски дом користи за остварење и реализацију бројних културних активности“, истакао је Милорад Додик. Предсједница Хора „Србадија“ Десанка Тракиловић том приликом је уручила специјалне захвалнице Хора „Србадија“ члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и градоначелнику Мићи Мићићу.

Семберија инфо