БИБЛИОТЕКА „ФИЛИП ВИШЊИЋ“: Уручене захвалнице школама и јавним установама за значајан допринос :: Semberija INFO ::

 

БИБЛИОТЕКА „ФИЛИП ВИШЊИЋ“: Уручене захвалнице школама и јавним установама за значајан допринос


Поводом обиљежавања Дана библиотеке, данас је ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина организовала уручење захвалница представницима школа и установа које су учланиле највећи број ученика и радника у библиотеку и пружиле значајну подршку приближавању књиге читаоцима. Директор Народне библиотеке Јован Цвјетковић уручио је захвалнице ЈУ ОШ „Кнез Иво од Семберије“, ЈУ ОШ „Јован Дучић“, ЗЕДП „Електро-Бијељина“, ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“, ЈЗУ Дом Здравља Бијељина и Казнено-поправном заводу.

„Са поносом могу да кажем да је ове године, при одобрењу великог попуста, у библиотеку учлањено преко 8000 грађана. Како би избјегли велику гужву, упутили смо позиве свим фирмама, установама и школама да припреме колективни списак свих заинтересованих за учлањење. Стога, овом приликом се захваљујем свим грађанима који су се одазвали позиву за учлањење у библиотеку, али и представницима школа и установа који имају највећи број пријављених за учлањење“, рекао је Цвјетковић.

Директор ЗЕДП „Електро-Бијељина“ проф. др Васо Арсеновић изразио је велико задовољство одзивом за учлањење, јер је сада оснажен број чланова библиотеке.

„Књига је свакодневно дио нашег живота и треба је сачувати од заборава. Надам се да ће сви чланови библиотеке имати књигу поред себе увијек. Сматрам да је, поготово у данашњим временима, књига лијек“, поручује Арсеновић са надом да ће се овакве акције наставити и у наредном периоду.  

Semberija info - Lj. Božić