Dom zdravlja: Jedinstveni smo u ratu protiv kovida :: Semberija INFO ::

 

Dom zdravlja: Jedinstveni smo u ratu protiv kovida


Дом здравља функционише у пуном капацитету упркос неповољној епидемиолошкој ситуацији, а отворили смо и четврту ковид амбуланту“, рекла је директор Дома здравља Данијела Ђукин. Она је апеловала на грађане да поштују епидемиолошке мјере и истакла да су, због погоршане епидемиолошке ситуације привремено обуставили превентивне прегледе становништва.

-Хигијенско-епидемиолошка служба максимално је у функцији и сви здравствени радници су посвећени својим задацима. Тренутно имамо пет здравствених радника под надзором, не зато што им је потврђен позитиван резултат, већ су имали ризичан контакт. Молимо вас да поштујете мјере, да чувате своје здравље, држите физичку дистанцу, носите маске, перите руке, чувајте себе од других и друге од себе, а на тај начин ћете заштити и здравствени систем“, рекла је директорка Данијела Ђукин.

-Са Болницом имамо одличну сарадњу, јединствени смо у рату против ковида и надамо се да ћемо сви заједно, Дом здравља, Болница и грађани, побиједити ово зло, вирус корону“, рекла је Ђукинова. Она је додала да су протеклих дана запослили 10 медицинских сестара, пет љекара и три спремачице, јер је већ видљив недостатак здравствених радника. Она је позвала све слободне љекаре који се налазе на бироу за запошљавање, да се јаве у Дом здравља и да су добро дошли.

Semberija info