ВЕЛИКИ ДАН ЗА ДЈЕЦУ И ЊИХОВЕ РОДИТЕЉЕ :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКИ ДАН ЗА ДЈЕЦУ И ЊИХОВЕ РОДИТЕЉЕ


Градоначелник Мићо Мићић посјетио је Дневни центар за дјецу с потешкоћама у развоју, који је у међувремену добио употребну дозволу и могућност за рад.

„ Уз помоћ Јапанске Владе, која је донирала око 360.000 КМ, изградили смо и опремили овај центар. Остало нам је још да на прољеће изградимо и игралиште за дјецу с посебним потребама у склопу овог дневног центра. У међувремену је у потпуности опремљен и Центар за социјални рад који ће бити од велике помоћи социјано угроженим особама. Након катастрофалних поплава из 2.014. године, стари објекат је био неупотребљив, те смо уз помоћ повољних кредита, у износу од 3,1 милион КМ реализовали ову инвестицију. У овом објекту смјештен је још Савез општина и градова, а ускоро ће овдје бити пресељена и Дирекција за изградњу и развој града“, истакао је градоначелник Мићић.


Милорад Софренић, директор Центра за социјални рад, изјавио је да ће у наредних неколико дана бити извршен одабир малишана који ће користити услуге Дневног центра, у коме ће радити стручне особе.

„Капацитет Дневног центра је до педесет малишана, али ће пандемија утицати на конкретан број дјеце у дневном центру. Дужина боравка зависиће од процјена стручњака“, истакао је Софренић.

Славена Рајић, дипломирани психолог, каже да је ово велики дан за дјецу и њихове родитеље. Дјеца ће у Дневном центру имати на располагању сензорну собу, обављаће кинези терапију и пружаће им се све неопходне услуге, истакла је Рајићева. 

Semberija info