Изложба фотографија поводом Јубилеја Семберских новина – 40 година постојања и рада: Фотографије причају :: Semberija INFO ::

 

Изложба фотографија поводом Јубилеја Семберских новина – 40 година постојања и рада: Фотографије причају


Фото - Д. Лакић
Изложба фотографија под називом ,,Четири деценије Семберских новина'' која је организована поводом значајног јубилеја ,,Семберских” – 40 година постојања и рада реализована је у складу са свим прописаним мјерама заштите због корона вируса. 



Подсјећамо, ,,Семберске новине'' су се појавиле 20. октобра 1980. године и биле су нови „отворени информативни прозор у свијет“ савремене штампе. Изложба ,,Четири деценије Семберских новина'' је још једно подсјећање на тих динамичних, брзо проживљених и значајним успјесима обиљежених 40 година. Изложба се састоји од два дијела. Представљући насловне стране новина, подсјећа се на контунуитет и начин извјештавања ,,Семберских новина'' у протекле четири деценија и шта је све забиљежено у том периоду. Изложба је употпуњена са 117 фотографија нашег колеге - фоторепортера Божидара Милошевића, јер, како се у новинарству каже, без добре фотографије нема добре приче. Каже се да често слика говори више од хиљаду ријечи.

в.д. директора Семберских новине Тања Којић и фоторепортер Божидар Милошевић

Отварајући изложбу Мићо Мићић. градоначелник Бијељине, захваљујући се свима који су ризиковали да дођу на овај догађај, још једном позвао све суграђане да због свог, а и здравља свих око нас, поштују епидемиолошке мјере.

Градоначелник Мићић и руководилац маркетинга Семберских Душанка Гаврић

- Иако је у Семберији било неколико новина, ,,Семберске'' имају најдужу традицију. Гледајући изложбу збиља сам се увјерио да слика говори више ријечи. Свака изложена фотографија свједок је неког догађаја и хвала свима у ,,Семберским новинама'' што су нас вратили и у добра и у лоша времена, јер у протеклих четрдесет година много тога се дешавало. Желим да кажем да запослени у ,,Семберским'' добро раде свој посао и да им пожелим да га раде и још бар 40'', поручио је први човјек Бијељине отварајући изложбу фотографија ,,Четири деценије Семберских новина''.



- Четрдесет година модерне историје наше Бијељине и Семберије, 21. октобра обиљежено је ријечима, а сада је тај период представљен и сликом'', казала је Тања Којић, в.д. директора ЈИП ,,СИМ'', а фоторепортер Божидар Милошевић је рекао да је 40 година ,,испричано сликом'' премного да стане у бијељинску Галерију, јер су се ,,Семберске'' трудиле да забиљеже све што се дешавало у том периоду у Семберији.

Фоторепортер Семберских новина Божидар Милошевић

- У најави је и много нових и великих пројеката. Велики је то изазов и за Градску управу, и за Семберију, а и за ,,Семберске новине''. Трудићемо се да испратимо и све то што је у најави и да будемо на градњи ауто-пута, и на дринском насипу и на сваком другом догађају'', прецизирао је Милошевић и нагласио да ће тек за десет-двадест година ове фотографије имати праву вриједност и да ће бити драгоцјен материјал многима, јер на свакој фотографији је датум и вријеме када је направљена.

- Узалуд добра фотографија, ако није негдје објављена. Ова изложба је један мали микс фотографија. Када је све ово припремано на столу је било 400, па 300, па 200 фотографија, али, једноставно због простора, морали смо свести на ову мјеру'', казао је Божидар Милошевић.

Душанка Гаврић, предсједница Организационог одбора за обиљежавање четрдесет година постојања и рада ,,Семберских'', подсјетила је да је поред ове изложбе у оквору обиљежавања јубилеја промовисана књига ,,Булевар добрих комшија'', новинара Љубе Љубојевића која представља збирку прича и репортажа објављених у ,,Семберским'', те организовано дружење са грађанима - читаоцима ,,семберских'' на којем су дијељени скромни поклони.

​Семберија инфо - Верица Зеленовић