БОРЦИ УГЉЕВИКА ОБИЉЕЖИЛИ КРСНУ СЛАВУ :: Semberija INFO ::

 

БОРЦИ УГЉЕВИКА ОБИЉЕЖИЛИ КРСНУ СЛАВУ


Борачка организација Угљевика обиљежила је данас крсну славу Светог великомученика Димитрија - Митровдан служењем парастоса за 301 погинулог борца Војске Републике Српске /ВРС/ из овога краја и ломљењем славског колача у Храму Свете Петке Параскеве.



Након вјерских обреда, делегације су положили цвијеће на спомен-обиљежје погинулим борцима на градском тргу у Угљевику.

Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић пожелио је да данашња слава одбрани народ и од пошасти вируса корона.

Маринковић је нагласио да је допринос грађана Угљевик био огроман у стварању Републике Српске и навео да је у току одбрамбено-отаџбинског рата 301 мјештанин погинуо, а 648 их је рањено.

Честитајући крсну славу, начелник Угљевика Василије Перић истакао је да породице погинулих и демобилисани борци ВРС морају бити на првом мјесту у друштву.

Перић је изразио захвалност свим борцима на свему што су чинили у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату како би српски народ опстао на овим просторима.

"Ријешили смо стамбена питања породицама погинулих бораца, што био један од основних циљева и успјели смо у томе на задовољство свих", рекао је Перић и похвалио сарадњу општине Угљевик са локалном Борачком организацијом.

Он је најавио наставак рјешавања стамбеног питања демобилисаних бораца, с циљем да сви некадашњи борци имају пристојне услове становања.

За потребе локалне Борачке организације општина Угљевик годишње из буџета издваја 160.000 КМ.

​Општина Угљевик