УГЉЕВИК: ПРЕДСТАВЉЕН РАД ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ И НАЈАВЉЕНА НОВА КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ПРЕДСТАВЉЕН РАД ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ И НАЈАВЉЕНА НОВА КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА


Поводом успјешног завршетка протекле године и почетка нове културне сезоне, Центар за културу „Филип Вишњић“ Угљевик организовао је пријем за представнике јавног, политичког, културног и привредног живота општине Угљевик.
Присутне госте поздравио је господин Предраг Вујевић, директор Центра за културу „Филип Вишњић“ Угљевик.

„У протеклом периоду Центар за културу је настајао да у сввом раду заступи све сегменте културног живота, почевши од позоришне дјелатности у којој посебно издвајам школу глуме коју ми називамо дјечије аматерско позориште, која ради већ три сезоне“, истакао је Вујевић.

Он је најавио да ће у овој години дјечије аматерско позориште извести позоришну представу у Србији, али и широм Српске.

„Такође, истичем и Ликовну колонију коју смо радили заједно са Мисијским одбором Епархије зворничко-тузланске, где у оквиру ове колоније ради и бесплатна школа сликања за малишане узраста од 6 до 15 година, а предавачи су академски сликари.

Слике настале у Ликовним колонијама у претходној години смо излагали у аустријском граду Пресбауму и у словеначком граду Кидричево која је још у току, а све захваљујући успостављеној међународној сарадњи у области културе,“ рекао је Вујевић.

Он је нагласио да је угљевички Центар за културу у прошлој години радио и на пољу етно културе. „Истраживали смо начин живота и обичаје код људи из нашег краја,“навео је Вујевић.

Такође, најавио је и први љетни фестивал монодраме и развој културно-историјског туризма.

 Извор: Угљевик инфо (ugljevik.info)