Радницима „Житопромета“ продужено чекање: "Све ово води у још већу дубиозу" :: Semberija INFO ::

 

Радницима „Житопромета“ продужено чекање: "Све ово води у још већу дубиозу"


Радници бијељинског „Житопромета“, њих око 195, који од септембра прошле године не раде, јер је процес производње у овом предузећу обустављен, окупили су се данас (понедељак 04.02.2019.) у ресторану предузећа гдје су их дочекали рјешења о продужетку чекања на посао на још два мјесеца.



Драгољуб Тодоровић, који је 22 године радио у овом предузећу, каже  да је ово за раднике, најблаже речено, катастрофа.
„За нас је ово страшна ситуација, да након толико година проведених у овом предузећу заслужимо да идемо на улицу. Нико се у име власника предузећа, па ни сам већински власник, Слободан Павловић, није удостојио да се обрати радницима. Немам шта да кажем на све ово. Дугују нам двије пуне плате и три плате по 50 одсто. Сада добијамо рјешења на још два мјесеца чекања и на исплату 50 одсто плате. Ово је само продужетак агоније. Ми не видимо рјешење за нас и за ово предузеће. То нам нико не наговјештава, нити нам саопштава“, каже Тодоровић.

Предраг Зарић, предсједник Синдикалне организације „Житопромета“, каже да одуговлачење изналажења рјешења све више погоршава ситуацију у предузећу.



„Све ово води у већу дубиозу. Добили смо рјешења на два мјесеца чекања. Поново ћемо подносити тужбе суду, јер нисмо наплатили ни ово до сада. Нема назнака да ће се нешто промијенити. Незванично ми чујемо свашта, да има неких понуда, али, званично их нико не саопштава“, каже Предраг Зарић.

Јована Радовановић, вршилац дужности директора у „Житопромету“  само је кратко рекла да је Управни одбор „Житопромета“ одлучио да продужи  чекање за још два мјесеца.



„Ништа друго ми не знамо. По закону, радници могу бити упућени укупно на шест мјесеци чекања. Са ова два мјесеца, они ће напунити пет мјесеци чекања. Шта ће бити даље, након првог априла, то, заиста не знам“, рекла је Јована Радовановић, истичући да ће радници о свему бити информисани посредством Синдикалне организације.

​Семберске новине/Љ.Љубојевић
Фото: Б.Милошевић