Podrška građanima infrastrukturom i podsticajima :: Semberija INFO ::

 

Podrška građanima infrastrukturom i podsticajima


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić tokom današnje posjete Mjesnoj zajednici Donje Zabrđe izrazio je zadovoljstvo jer su u ovom dijelu ugljevičke opštine u prethodnom periodu urađeni značajni projekti iz oblasti infrastrukture. 
 
Perić je istakao da se izgradnjom infrastrukturnih objekata, dodjelom podsticajnih sredstava, pomoći porodicama i onima koji su ugroženi zadržava stanovništvo na ovim prostorima i najavio da će takvi projekti i u narednom periodu biti opredjeljenje rukovodstva opštine Ugljevik.
 
„U ovoj godini izgradili smo nov krov na zgradi Doma kulture, uložili preko 60.000 KM, gdje bi u budućnosti trebalo da se smjesti proizvodni pogon za proizvodnju bazena, već imamo zaključen ugovor sa našim čovjekom iz dijaspore“, rekao je Perić novinarima.
 
Perić je uručio danas poljoprivrednicima iz Maleševaca, Gornjeg i Donjeg Zabrđa i Posavaca, za njih 49, rješenja o podsticajima iz oblasti sveobuhvatne podrške poljoprivredi i dva podsticaja za gradnju novih stajskih objekata za šta je iz budžeta ove opštine izdvojeno 51.000 KM.
 
„Posebno me raduje sve veći broj mladih poljoprivrednih proizvođača, a u narednom vremenskom periodu imaćemo posebnu liniju podsticaja za mlade poljoprivrednike i na taj način želimo da stimulišemo mlade ljude i unapređujemo obim i kvalitet poljoprivredne proizvodnje“, dodao je Perić.
 
Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je da zbog epidemiološke situacije i nemogućnosti okupljanja ljudi na jednom mjestu, podsticaji se dijele po mjesnim zajednicama.
 
„U Donjem Zabrđu smo samo u ovoj godini asfaltirali dio puteva, a kreće i projekat ulične rasvjete i tako da će svi oni koji nisu imali rasvjetu je dobiti“, podsjetio je Simić koji je mještanin Donjeg Zabrđa.
 
Svaka pomoć je dobrodošla, ističe Simić, posebno u ovom vremenu kada poljoprivrednici teško prodaju robu, te da  podsticaj održava i stočni fond.
 
Zamjenik načelnika Ugljevika Cvjetana Dragonjić koja je rodom iz Donjeg Zabrđa, izrazila je zadovoljstvo jer lokalna vlast brine o poljoprivrednicima ali i svim mještanima.
 
„Nastojimo da obezbjedimo što bolje uslove građanima, i to će biti naš cilj i u narednom periodu“, naglasila je Dragonjićeva.