Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић данас у посјети Болници Свети врачеви :: Semberija INFO ::

 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић данас у посјети Болници Свети врачеви


Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић данас је била у посјети Болници "Свети врачеви" у Бијељини гдје се упознала са свим детаљима борбе болничког особља са епидемијом корона вируса.

В.д. директора болнице др. Златко Максимовић је упознао Предсједницу са стручним и техничким капацитетима којима болница располаже те представио планове које управа болнице планира реализовати у наредном периоду а тичу се даљег стручног оспособљавања бијељинских љекара за обављање неколико нових савремених оперативних захвата у ЈЗУ "Свети врачеви".



Др. Максимовић је нагласио да је, обзиром.на актуелну тешку  епидемиолошку ситуацију морал запосленог медицинског особља изузетно висок:
- Тренутно имамо три ковид болнице, двије овдје у кругу болнице, а једна је у Бањи Дворови гдје смо већ почели смјештати пацијенте. На ова три мјеста имамо 78 пацијената. У наредном периоду очекујемо још један велики талас епидемије и сходно тој пројекцији припремили смо довољно болничких кревета у нашим ковид болницама."

Градоначелник Града Бијељина Мићо Мићић је искористио прилику да апелује на грађане Бијељине да се придржавају свих заштитних мјера које су прописали надлежни органи. 
- Најважнији циљ нам је да сачувамо здравље грађана. У том правцу, Градски штаб за ванредне ситуације је донио одлуку да се смјештајни капацитети Бање Дворови ставе на располагање болници "Свети врачеви" како би се повећали капацитети за смјештај обољелих људи. Из буџета смо издвојили додатних 400.000 КМ, половину тог износа за ЈЗУ "Свети врачеви", 100.000 за бијељински Дом здравља и 100.000 за Бању "Дворови". Све ради здравља насших људи."

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је изразила задовољство виђеним у ЈЗУ "Свети врачеви" у Бијељини.
- Желим најприје да се захвалим медицинском особљу ове болнице. Према њима гајим искрено дивљење због великог терета који носе на својим плећима, а при том не губе ни морал ни вољу ни жељу да заједно побиједимо ову пандемију. Ми смо са републичког нивоа власти, у претходном периоду преко ресорног министарства у Влади РС много улагали у ревитализацију старе и изградњу нове болничке инфраструктуре широм Републике што се, из данашње перспективе показало као изузетно добар потез. Ми смо ту да и даље помажемо здравствени систем и моја посјета Бијељини данас јесте и ради тог задатка," поручила је Предсједница РС Жељка Цвијановић.

Семберија инфо - И.Гутић
Фото - Б.Милошевић