РЕАГОВАЊЕ - Мирослав Миловановић: Позив Славиши Марковићу на јавно сучељавање :: Semberija INFO ::

 

РЕАГОВАЊЕ - Мирослав Миловановић: Позив Славиши Марковићу на јавно сучељавање


Славиша Марковић и ПДП, вјероватно по налогу њихових ментора, током јучерашњег дана изнијели су у медијима низ некоректних оцјена и неистина о раду Јавне установе "Воде Српске" Бијељина, али и о мени лично и мом политичком раду. У име Установе коју представљам као директор, већ смо одговорили господи из ПДП-а на њихове некоректне оптужбе и упознали јавност са реалним разлозима привремене обуставе протока воде кроз канал Дашница. Међутим, због интереса јавности дужан сам да и лично одговорим Славиши Марковићу и његовим менторима којима очигледно и ја лично сметам као политички фактор у Бијељини.

У Семберији сви добро знају ко је Мирослав Миловановић, из какве сам породице, које школе и гдје сам их завршио, шта сам и како сам радио током своје радне и политичке каријере. Исто тако, сви добро знају ко су, шта су и како раде Славиша Марковић и његови ментори, па ће народ Семберије сигурно знати добро да изабере између те двије крајности.

Као што је Славиша Марковић и сам навео, Мирослав Миловановић био је и министар, и посланик у Парламентарној скупштини БиХ, а био сам и на више других страначких и јавних функција. И увијек сам се трудио да радим у корист наше Бијељине, Семберије и цијеле Републике Српске.

Као члан Владе Републике Српске лично сам учествовао у покретању бројних иницијатива и изборио се да те инвестиције и мјере буду реализоване у Бијељини и Семберији:
- Изградња обилазнице око Бијељине;
- Изградња нове болнице у Бијељини;
- Аплицирање и добијање бесповратних грант средстава Фонда ОРИО од 12,6 милиона евра за изградњу канализације у Бијељини;
- Велики инвестициони циклус мјера заштите од поплава у Републици Српској, од чега је много тога урађено у Семберији;
- Бројни програми субвенција за пољопривредну производњу што је значајно помогло свим пољопривредним произвођачима у Српској, а посебно пољопривредницима у нашој Семберији;
- Реструктурисање ПД "Семебрија" као мјере за спас тог предузећа;
- Изградња система за наводњавање, са циљем унапријеђења пољопривредне производње у Семберији, и још много тога.

Тренутно, као директор ЈУ "Воде Српске" такође руководим великим инвестиционим пројектима који треба да донесу добро Бијељини и Семберији. 

Народ Семберије зна да је Мирослав Миловановић увијек радио за добро Семберије и Бијељине и свјестан сам да управо због тога сметам Славиши Марковићу, а посебно његовим менторима. Свјестан сам да им смета велики број гласова које сам добијао на свим изборима када сам био кандидат СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске и Парламент БиХ. Свјестан сам да се плаше и великог броја гласова које ћу добити на предстојећим изборима као кандидат СНСД-а за одборника у Скупштини Града Бијељина. Ту кандидатуру сам прихватио са великим задовољством јер волим своје село, своју Бијељину и своју Семберију. Ту је моја породица, моја фамилија, моји пријатељи, мој народ и моја будућност. Због тога сам спреман да радим све што треба да Бијељина и Семберија напредују.

Мирослав Миловановић никада се није крио иза било кога, нити сам икада бјежао од мегдана. Због тога отворено позивам Славишу Марковића на јавно сучељавање, кад и гдје жели, да упоредимо шта и колико је ко урадио за Бијељину и Семберију.