Iz JU "Vode Srpske" Bijeljina reagovali su na saopštenje GO PDP Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Iz JU "Vode Srpske" Bijeljina reagovali su na saopštenje GO PDP Bijeljina


Поводом данашњег саопштења Градског одбора ПДП-а Бијељина у којем су изнесене некоректне оптужбе да је тренутни недостатак воде у каналу Дашница у Бијељини посљедица небриге и нестручности и да Бијељини због тога пријети наводна еколошка катастрофа, Јавна установа "Воде Српске" Бијељина обавјештава јавност да је до привремене измјене режима пуштања воде из ријеке Дрине у каналски систем у Семберији дошло због тога што су у току санациони радови на дотрајалој уставној грађевини у Јањи. У периоду трајања ових радова, пуштање воде у каналски систем зависи од услова на градилишту и временских прилика.
 
Канал у Бијељини деценијама је био запуштен и често је био без воде, и то баш у том дугом временском периоду када су Славиша Марковић и ПДП били на власти у Бијељини. Пошто се тада нису оглашавали овим поводом, то им очигледно није сметало, као ни бројни други комунални проблеми које су оставили Бијељини.
Сада када је Влада Републике Српске издвојила значајна средства за уређење канала у Бијељини, и када Бијељина захваљујући томе треба да добије и бољу заштиту од поплава, и уређен водоток и модерно шеталиште са галеријама и расвјетом, то Славиши Марковићу и ПДП-у одједном смета. Јасно је да у недостатку идеја које они могу да понуде грађанима у предизборној кампањи, ПДП се хвата за сламку спаса тако што измишљају еколошке проблеме.
 
Јавна установа "Воде Српске" Бијељина подсјећа Славишу Марковића, ПДП и цјелокупну јавност да пројекат уређења канала Дашница кроз град Бијељина још није завршен! Санација уставне грађевине кроз коју се пушта вода из ријеке Дрине у канал саставни је дио реконструкције каналског система. Канал Дашница мјесецима је био без воде док су трајали грађевински радови на уређењу корита у граду, и тада је ЈУ "Воде Српске" финансирала пресељење рибљег фонда.

Канал Дашница у Бијељини је вјештачки водоток и проток воде кроз канал стално се регулише. Током трајања радова на уређењу канала проток воде кроз град омогућен је на начин и колико то дозвољавају услови на градилишту. Славиши Марковићу то није сметало све док је био власт у Бијељини. Сада му очигледно смета све! Да не би превише бринуо, ЈУ "Воде Српске" Бијељина обавјештава господина Марковића и ПДП да ће редовни режим пуштања воде кроз канал Дашница бити успостављен по окончању свих радова на пројекту реконструкције каналске мреже, што ће се десити до 11. новембра ове године.
 
Након тога, господин Марковић ће без брига моћи да ужива у својој политичкој пензији, шетајући модерним шеталиштем поред бистре и чисте текуће воде у каналу Дашница која му сада толико недостаје.
 
ЈУ "Воде Српске" Бијељина