ЛОПАНДИЋ: НЕЋЕ СЕ ПОНОВИТИ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАНДИЋ: НЕЋЕ СЕ ПОНОВИТИ


Јуче се у Градској управи града Бијељине, на сједници Штаба за ванредне ситуације, десио непријатан догађај. Инцидент се десио између новинарке БН телевизије Љиљане Фалаџић Јекић и шефа Одсјека за односе са јавношћу Предрага Лопандића.
 
Наводимо да је, упркос томе што је у позиву за медијско праћење било јасно назначено да је снимање кадрова и фотографисање предвиђено на почетку сједнице, а изјаве за медије након завршетка сједнице, за разлику од осталих новинара, новинарка са Телевизије БН инсистирала је да уђе и присуствује сједници. Шеф за односе са јавношћу Предраг Лопандић је покушао у томе да је спријечи, при чему је дошло до физичког контакта и гурања.
 
Лопандић је, осјетивши потребу да се извине,  данас одржао прес конференцију.
 
-То није смјело да се догоди, није требало да је спречавам да уђе на сједницу. Било је то крајње непримјерено и жао ми је што сам све схватио лично и што сам пао у ватру. Друго, још непримјереније било је након сједнице, када сам викао на колегиницу са Телевизије БН и говорио јој ријечи које су непримјерене  за колеге или било ког грађанина. То су биле ружне ријечи, то се није смјело догодити, јер не само да је било увредљиво према колегиници са Телевизије БН, него и према осталим присутним колегама из медијских кућа, мојим колегама из Градске управе, грађанима Бијељине, Републике Српске и остатка Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе и дијаспоре (гдје год је стигао тај снимак), према мојој породици и према мојим пријатељима који су гледали ту непријатну сцену. Искрено жалим што сам се тако понашао и због тога се свима вама извињавам.
 
Захваљујем се свим пријатељима који су синоћ слали поруке разумијевања, али и свим људима које познајем или не познајем, који су ми упутили ријечи критике. Хвала и њима, јер критика помаже да се разумију грешке и помаже да се не понови.
 
Са свим медијским кућама имам добру и коректну сарадњу преко 10 година, без обзира на политичко опредјељење. Надам се да ће ово бити само једна епизода и да ће колегиница Љиљана Фалаџић Јекић прихватити моје извињење, као и остали којима је упућено, и да ћемо наставити добру сарадњу'', рекао је Предраг Лопандић .
 
Semberija info