ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA BIJELJINA: BANJA DVOROVI SE STAVLJA U FUNKCIJU KOVID BOLNICE :: Semberija INFO ::

 

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA BIJELJINA: BANJA DVOROVI SE STAVLJA U FUNKCIJU KOVID BOLNICE


Na sjednici Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina dogovoreno je da se prostor Banje Dvorovi ustupi za potrebe kovid bolnice, da se za ove namjene ovoj  ustanovi doznače sredstva u iznosu od 100. 000 KM, Bolnici „Sveti Vračevi“ 200. 000. KM, a Domu zdravlja 100. 000 KM. Komandant Štaba i gradonačelnik Mićo Mićić naglasio je da je zdravlje građana najvažnije i da se djeluje u tom cilju.

-Na području grada imamo 742 osobe pozitivne na virus korona i epidemiološka situacija je ozbiljna. Kako bismo sačuvali zdravlje naših građana, uz primjenu svih mjera Republičkog štaba, mi krećemo i u dezinfekciju zajednica etažnih vlasnika, a to će učiniti i sve javne ustanove“, rekao je Mićić i uputio apel svima da se poštuju mjere kako bi se sačuvalo zdravlje stanovništva. Vršilac dužnosti direktora Bolnice Zlatko Maksimović je istakao da je situacija u kovid bolnici ozbiljna i da su kapaciteti popunjeni 90 odsto.

-Trenutno je 73 hospitalizovanih, od kojih je 50 sa teškom kliničkom slikom, a sedam je životno ugroženo“, rekao je Maksimović i najavio da će od sutra u funkciji biti i dva nova broja telefona kako bi doktori davali informacije o bolesnicima u kovid bolnici (065-675-649 i 065-675-757 u vremenu od 11 do 12 i od 16 do 17 časova). Maksimović je zamolio sve građane da poštuju i primjenjuju mjere zaštite kako bi se sačuvalo zdravlje stanovništva. Direktor Banje Dvorovi Milorad Zekić je rekao da se Javna ustnova Banja Dvorovi stavlja u funkciji Gradskog štaba za vanredne situacije i da je najvažniji cilj očuvanje zdravlja svih građana.

-Kapacitet Banje je 101 ležaj i bićemo pod patronatom Bolnice „Sveti Vračevi“, rekao je Zekić.

Semberija info