На подручју Полицијске управе Бијељина проведена акција „Однос возач-пјешак“ :: Semberija INFO ::

 

На подручју Полицијске управе Бијељина проведена акција „Однос возач-пјешак“


У  циљу превенције саобраћајних незгода са пјешацима школског узраста, Полицијска Управа Бијељина у периоду од 21.01. до 25.01.2019.године,  организовала и спровела појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу „односа возач-пјешак“ у зонама основних и средњих школа, а акција је спроведена у првој седмици почетка другог полугодишта школске 2018/2019 године.
 
Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у току акције  у зонама школа санкционисали су 140 учесника у саобраћају од чега 135 возача по основу угрожавања пјешака и пет пјешака због кршења саобраћајних прописа.
 
Подсјећамо да је са почетком школских активности, повећано присуство полицијских службеника у близини образовних установа као и на путним правцима којима се креће  већи број школске дјеце, а све у циљу побољшања општег нивоа безбједности у саобраћају, а посебно безбједности дјеце који самостално учествују у саобраћају.
 
Полицијска управа Бијељина овом приликом апелује, на  све учеснике у саобраћају нарочито на  возаче, да у току школске године обрате већу пажњу на брзину кретања моторних возила у близини  школа.