МИ НЕ НУДИМО ПРАЗНА ОБЕЋАЊА, НЕГО РЕАЛИЗУЈЕМО ПРОЈЕКТЕ! :: Semberija INFO ::

 

МИ НЕ НУДИМО ПРАЗНА ОБЕЋАЊА, НЕГО РЕАЛИЗУЈЕМО ПРОЈЕКТЕ!


Обраћајући се јавности градоначелник Бијељине је поручио да у вријеме предизборне кампање, он и његови сарадници не нуде празна обећања као неки, него у сарадњи са грађанима и Владом РС реализују бројне важне инфраструктурне пројекте за становнике Семберије.

Како је први човјек града, Мићо Мићић, рекао један од најважнијих пројеката је асфалтирање путева и улица у Бијељини.

Колико је тај посао обиман потврђује и то да је Градска управа до сада расписивала три пута тендере и да ће, како је рекао Мићић, морати да распишу још неки тендер за асфалтирање путева и градских улица, а што ће бити усклађено са потребама грађана.

-Чим грађани скупе 30 посто новца од укупне суме колико је потребно за асфалтирање, Градска управа обезбјеђује 70 посто. Ми смо већ уложили око 3.630.000 конвертибилних марака и видимо да ћемо морати расписати још један тендер'', прецизирао је градоначелник и подсјетио да је много посла урађено и у Градском парку.

-У току су радови на централном тргу и за тај посао ћемо дати око 300.000 КМ. Ту ће се направити нешто потпуно ново. Поставиће се четири пуњача за возила на електрични погон. За особе са инвалидитетом набавићемо возило, такође на електрични погон, које ће се користити за потребе ових лица бесплатно и на телефонски позив. У току је реализација још низа пројеката, а један је и уређење канала Дашница гдје је уложено више од 500 милиона марака. То смо урадили са Владом РС. Уредили смо и све ограде на мостовима на каналу Дашница'', рекао је Мићо Мићић.
   Најавио је и скори завршетак радова на Соколском дому, уз напомену да је Градска управа издвојила 1.400.000 КМ, а да је Влада РС дала 500.000 марака. Значајан пројекат је и градња Аутобуске станице, поред које се гради и нова улица која ће добити име ,,Девети јануар''.

-Та улица ће бити нови улаз у град, са бициклистичком стазом, дужине 1,5 километар и са кружним током, објасио је Младен Петровић, директор Дирекције за изградњу и развој града.

-Завршена је и фарма у Пољопривредној и медицинској школи у коју је уложено 1.200.000 марака. Остало је још да се издвоји 60.000 или 70.000 марака за набавку апарата за мужу. То ће бити најљепша огледна фарма у окружењу'', нагласио је Мићић и истакао и да су завршене и радионице Техничке школе.

-За те намјене је дато 1.100.000 марака и сада ће, након 50 година, и учионице и радионице Техничке школе бити на једном мјесту. Ових дана биће отворено и обданиште и спортска сала у Патковачи. То је заједнички пројекат влада РС и Србије и Градске управе Бијељина.

Значајни су и сала Гимназије и пројекат наводњавања.

-Градска управа све ово ради да би Бијељина била љепша и модернија, да Бијељина буде град будућности'', закључио је градоначелник Мићић.

Semberija info