ЉЕКАРИ УПОЗОРИЛИ :: Semberija INFO ::

 

ЉЕКАРИ УПОЗОРИЛИ


У бијељинској болници ,,Свети врачеви" одржан је састанак в.д. директора ове здравствене установе др Златка Максимовића са представницима установа које пружају примарну медицинску заштиту на подручју Семберије, Мајевице и представника приватних медицинских установа које сарађују са болницом ,,Свети врачеви". Тема састанка је била актуелна епидемиолошка ситуација у Бијељини и Семберији.

Др Максимовић је нагласио да је ситуација тешка, али не и алармантна и позвао становнике Семберије на одговорно понашање како не би дошло до даљњег погоршања. 

-У Бијељини је изузетно висок проценат позитивних, око 60 посто од укупно тестираних. Тај податак нас брине. До прије неколико дана, у нашој Ковид болници смо имали само седам пацијената. Данас их имамо 47! Од тога 17 са средње тешком, а 30 са тешком клиничком сликом. Од ових 30, пет пацијената је витално угрожено", изјавио је др Максимовић и упутио апел становништву.

-Ситуација се погоршава и овом приликом бих замолио, затражио, апеловао на наше суграђане да поштују све прописане епидемиолошке мјере."

Директор Дома здравља Лопаре, др Желимир Нешковић је изјавио да домови здравља у Бијељини, Угљевику и Лопарама раде у пуном капацитету и да су, као и ЈЗУ ,,Свети врачеви" изузетно оптерећени због актуелне епидемиолошке ситуације. 

-Договорили смо се да у нашим домовима здравља побољшамо тријажни процес како не би оптерећивали бијељинску болницу пацијантима са лакшом клиничком сликом. На тај начин ћемо помоћи колегама у бијељинској болници да се лакше изборе са вирусом".
 
Др Нешковић је, са жаљењем, констатовао да је свијест наших грађана о опасностима вируса корона на изузетно ниском нивоу.

Семберија инфо