УГЉЕВИК: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ОТКУПУ СТАНОВА ЗА БОРАЧКЕ КАТЕГОРИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ОТКУПУ СТАНОВА ЗА БОРАЧКЕ КАТЕГОРИЈЕ


Начелник општине Угљевик Василије Перић потписао је данас уговоре  о откупу станова за 22. породице погинулих бораца и ратних војних инвалида Војске Републике Српске са подручја ове општине.

Након потписивања уговора Перић је истакао да је општина Угљевик у претходном периоду ријешила стамбено збрињавање за породице погинулих бораца.

„Наша обавеза и дужност је да бринемо о онима који су највише дали за Републику Српску, своје животе“, рекао је Перић новинарима.

Он је напоменуо да ова подмајевичка општина за потребе борачке популације издваја 150.000 КМ на годишњем нивоу.



Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић рекао је да је до сада стамбено збринуто 149 породица из борачке популације.

„Данашњи потписници су ослобођени трошкова откупа стана, након потписивања уговора  сваки од њих ће укњижити стан на своје име.  Стамбена зграда, у којој су станови чији су власници данас потписали  уговоре им још нераспоређених  5 станова за које је конкурисало 42 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида до четврте категорија“, рекао је Маринквић новинарима.

Он је подсјетио да је  стамбена зграда, која је данас предмет откупа станова  изграђена 2017. године средствима Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске и општине Угљевик.

Мајка погинулог борца ВРС Сара Гајић из Богутовог Села код Угљевика, истакла је да јој много значи стан и захавалила се на разумијевању Борачкој организацији Угљевика, општини Угљевик и Министарству рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Отац погинулог борца ВРС Јовица Ђокић из Богутов Села код Угљевика напоменуо је да је данашњим уговором о откупу стана обезбједио да стан остаје у власнипштву његових потомака.

„Захвалио бих се јавно Борачкој организацији Угљевика и општни Угљевик јер увијек брину о нама, породицама погинулих“, рекао је ђокић.