КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА: УПОЗОРАВАМО, СЛИЈЕДЕ КАЗНЕ ЗА НЕПРОПИСНО ПЛАКАТИРАЊЕ ТОКОМ КАМПАЊЕ :: Semberija INFO ::

 

КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА: УПОЗОРАВАМО, СЛИЈЕДЕ КАЗНЕ ЗА НЕПРОПИСНО ПЛАКАТИРАЊЕ ТОКОМ КАМПАЊЕ


У Бијељини ће биће кажњавано плакатирање на недозвољеним мјестима током  кампање, рекао је на данас одржаној прес конференцији начелник Одјељења комуналне полиције Ратомир Драганић..

Драганић је подсјетио да је на основу Изборног закона БиХ и Изборног закона РС, као и на основу Одлуке Скупштине града Бијељине, а која се односи на рекламирање на подручју нашег града, сви политички субјекти су обавезни да се рекламирају само за на то предвиђеним мјестима, а то су мегаборди, билборди, бандероле, огласне табле, а на осталим мјестима гдје то није предвиђено не могу се рекламирати.

-Присјетимо се само како је било током избора 2018. године: дефинитивно, било је то ругло. Град је био ишаран, а на раскрсницама и пјешачким прелазима било је постављено доста дрвених носача на којима су били кандидати политичких субјеката. Тада је Бијељина била  примјер како не треба да се рекламира. У договору са градоначелником тад смо уклонили све те дрвене носаче, како их је неко назвао ,,јарићи“, који су били постављени на кружне токове, уз пјешачке прелазе и угрожавали су безбједност свих учесника у саобраћају.Тада смо одлучили да више нећемо дозволити да се то понови, рекао је Драганић.

На подручју града Бијељине сада је тотално другачија слика у поређењу са свим претходним изборним  кампањама, а све је то, како каже Ратомир Драганић, заслуга Комуналне полиције.

Он је овом приликом упозорио оне политичке субјекте који се у потпуности не придржавају одлука, да у наредна два дана склоне све плаката постављенеи на дрвореде и стубове уличне расвјете, јер ће у противном услиједити казне.

- Комунална полиција ће предузимати мјере и кажњавати оне који буду постављали пропагандни материјал на недозвољеним мјестима, новчаном казном од 100 до 1500 марака. Казна за правно лице, а то су политички субјекти, је од 1000 до 1500 марака, за одговорно лице, тј. за предсједника странке је од 150 до 200 марака, за физичко лице, то се односи на кандидате, казна је од 100 до 150 марака, а за предузетнике од 500 до 1000 марака, прецизира Драганић.

Уз напомену да ће до 14. новембра Комунална полиција вршити свакодневни надзор над постављањем плаката, Драганић је подсјетио и на обавезу политичких субјеката да у року седам дана након избора уклоне све рекламне материјале.

Семберија инфо