Међустраначки састанак: Сједница Скупштине Града Бијељина 5. фебруара :: Semberija INFO ::

 

Међустраначки састанак: Сједница Скупштине Града Бијељина 5. фебруара


Прва овогодишња сједница Скупштина Града биће одржана у уторак 5. фебруара, договорено је на међустраначком састанку одржаном данас. На дневном реду ће се између осталих, наћи и Приједлог одлуке о давању сагласности на цијену комуналне услуге пријема и депоновања комуналног отпада на регионалној санитарној депонији Бријесница.

Предсједник Скупштине Града Славиша Марковић, појаснио је да ће доћи до повећања цијене депоновања комуналног отпада, али то се односи на пословне односе предузећа Комуналац, Трго-транс и Еко-Деп. 

-План Градске управе је да се на подручју Еко-Деп-а, ове године изгради нова санитарна касета која ће смањити непријатне мирисе. На овај начин ћемо истовремено унаприједити и пословање предузећа, а важно је рећи и да је Град Бијељина међу градовима који има најнижу цијену одвожења и депоновања комуналног отпада, рекао је Марковић.

На сједници ће доћи и до замјене три члана Градске изборне комисије, а биће расписан нови конкурс, како би се комплетирала Градска изборна комисија. Одборници ће на увид имати и четири редовна извјешта из Полицијске управе Бијељина, а осам тачака дневног реда је посвећено и области коју покрива Одјељење за стамбено-комуналне дјелатности.

На овој сједници на дневном реду ће се наћи и Стратегија развоја Града Бијељина 2014-2023.  ревидирана за период од 2019. до 2023. године, информација о међународној сарадњи Градске управе Града Бијељина за период од 30. новембра 2017. године до 30. новембра 2018. године, као и програм развоја спорта за ову годину.

Почетак сједнице Скупштине Града заказан је за 10 часова, а припремни састанак ће се одржати дан прије.


Семберске новине/Град Бијељина