ЗА ТРИ НОВЕ ПОСЛОВНЕ ИДЕЈЕ ОПШТИНА УГЉЕВИК ИЗДВОЈИЛА 10.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

ЗА ТРИ НОВЕ ПОСЛОВНЕ ИДЕЈЕ ОПШТИНА УГЉЕВИК ИЗДВОЈИЛА 10.000 КМ


У општини Угљевик данас су три полазника акцелератор програма коју спроводи Развојна агенција Републике Српске потписали уговоре о добијању новчаних средстава за шта је општина Угљевик издвојила 10.000 КМ.
 
Начелник Угљевика Василије Перић рекао је новинарима да је циљ овог пројекта да се подстакну млади људи и нови предузетници који имају пословне идеје да лакше и боље савладају све проблеме.
 
Перић је истакао да поред оваквих активности општина Угљевик издваја и по 2.000 КМ подстицаја привредницима за свако новоотворено радно мјесто, те да је за претходну годину из буџета издвојено 100.000 КМ за ову намјену.
 
„Обезбједили смо средства за набавку опреме за капитална улагања за привреднике, као и за изградњу одређених платоа и локација код производних и услужних погона гдје општина Угљевик учествује у износу од 70 одсто“, рекао је Перић.
 
Он је навео да се на овакав начин омугућава привредницима у овом тешком времену да отварају нова радна мјеста и додао да је општина Угљевик једна од најразвијених у Српској са најмањом стопом незапослености.
 
Власник предшколске установе „Мали принц“ Данијела Нинић рекла је да је њена пословна идеја отварање играонице и рођендаонице за дјецу добила подршку.
 
„Играоница ће бити намјењена дјеци школског узраста од 7 година па навише. У Угљевику тренутно постоји заинтересованост за ову дјелатност од стране грађана“, навела је Нинићева.
 
Мара Симић потписала је уговор за пословну идеју одржавања хигијене и ентеријера као и Цвијетин Јовичић за идеју сервис за поправке бицикала, кућанских апарата и других уређаја.
 
Корисници Програма Акцелератор су прошли сљедеће фазе реализације (бесплатну обуку током које су учесници добили знање потребно за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области; коришћење бесплатног простора за рад, административну и техничку подршку за коришћење средстава из различитих програма финансирања, могућност представљања пословних планова потенцијалним инвеститорима.